Av av av! Intelligens ( DR2 TEMA ) blev det mest sete i år!

Hey everybody!

Jeg er en meget glad pige her til morgen. Jeg modtog en mail at ” er du dum eller hvad” der blev sendt lørdag aften kl. 20:00 på DR2 tema lørdag er det meste sete i år! Altså det vil sige at over 159.000 seere så med! Det er fandme fedt at både produktionen bag og + mig selv har gjort det så godt, og vi har formået at trække så mange seere til. ( I still got it ) er så glad for jer som så med, igen skal i have tusinde tak for alle jeres søde bedskeder og den fine respons på programmet, jeg er så glad og stolt af mig selv. For det ikke skal være løgn er det næsten blevet set det dobbelte på nettet, av av av. Tænk at så mange af jer har siddet at set vores arbejde og fulgt med så nøje, det er så mærkeligt for mig at tænke på. Jeg er glad, og ikke mindst få den rolle som jeg har i programmet.

Tak til produktionselvskabet The Compound og ikke mindst DR2.

IMG_1154

Jeg har fået SÅ mange søde søde beskeder fra folk omkring i landet, og jeg har spurgt et par stykker om jeg ikke må være så sød dele dem her på min blog så i også kan se responsen, og heldigvis har ingen sagt nej, kun at de gerne vil være anonyme ( hvilket er forståeligt! ) Så læs med her.

1 besked :

Kære Amalie,

Jeg kender dig ikke fra andet end fra TV, og jeg tror ikke, at vi har meget tilfælles udover, at vi begge kommer fra Nordsjælland.
Jeg må indrømme, at min holdning om dig som medieperson har været betydeligt præget af, at du har udtalt, at din drøm er at blive kendt, og det er sekundært, hvad du bliver kendt for.

Dette billede blev dog ændret, da jeg så programmet “Er du dum eller hvad?” på DR2. For det første har jeg stor respekt for, at du på åben skærm taler om nogle meget personlige ting i dit liv. I manges øjne har du sikkert gjort nogle langt mere grænseoverskridende ting i Paradis Hotel. Min blufærdighed vil aldrig tillade, at jeg kunne fortælle om nogle så personlige ting i på TV. Så hellere bade nøgen i Mexico på åben skærm 😉

Hvad der dog mest imponerer mig ved aftenens program, er din evne til at sige “nå ja, det gik ikke som jeg håbene, men nu må jeg komme videre.” Programmet viste tydeligt, at du har haft nogle udfordringer tidligere i livet, men at du har været i stand til at takle disse udfordringer på stribe. Din evne til at gøre dette misunder jeg dig meget. Samtidig virker det som, at du er yderst målrettet på kun at gøre det som du er god til, og som interesserer dig.

Jeg læser jura på København Universitet, og i mit studium møder jeg ofte mange udfordringer som jeg hverken er gode til eller som interesserer mig. På trods af dette bruger jeg meget tid på at tænke, at jeg er dårlig til det, og at jeg vil komme til at klare det skidt til eksamen, frem for at tænke på, at jeg generelt klare studiet ganske udmærket. Derudover føler jeg, at der er et pres på mig, for at jeg altid skal træffe “den rigtige beslutning”. Sagt med andre ord; jeg glemmer de gode ting, fordi jeg alene fokuserer på hullerne i osten.

Selv om du indledningsvis i programmet siger, at formålet med programmet er at vise, at der er flere former for intelligens, så synes jeg, at du ligeså stærkt viser, at du modsat mange andre fra vores generation, mig selv inklusiv, tør at gøre, hvad du synes, der er rigtig, og ikke lader dig bremse af, at du er bange for gøre noget, som andre ikke synes ”er det rigtige”.

Pointen med denne mail er blot at fortælle, at jeg fik et indtryk af dig som person, som er diametralt modsat af resultaterne i de diverse IQ-tests som du bliver udsat for i programmet; stærk og på ingen måde ”dum”.

Med venlig hilsen ( anynom ) 

Bedsked 2:

Amalie jeg har lige set dit program omhandlende intelligens og blev simpelthen bare nødt til at fortælle dig hvor sej du er. Hold kæft hvor har du bare “balls”. Det kan godt være din IQ ikke er så høj, men for satan du er modig! Ønsker dig det bedste på din vej!
( anynom )

Besked 3:

Hej Amalie!
Jeg kender dig ik, men ved selvfølgelig “hvem” du er fra de forskellige ting du har medvirket i!
Jeg så dit program på DR2 igår og vil bare sige, at jeg synes det var utrolig godt! Fik sat tingende i perspektiv og fik for nogen givet bedre forståelse og dermed åbnet muligheder, frem for begrænsninger!
Hatten af for det!
Jeg er selv 30 år og alene med min søn på 3 år! Er opvokset i Hornbæk og har aldrig rigtig været boglig, som dig!
Endte dog med at få en uddannelse, er idag sygeplejerske! Men, det vigtigste for mig og det jeg har levet højt på, er min sociale intelligens – som din! Og for mig, er det uden tvivl den vigtigste intelligens af alle!
Jeg klarede lige akkurat skolen og min uddannelse, har aldrig været en top elev! Men det der interesserede mig, der fik jeg gevinst! Så det er jo noget om at finde det man brænder for, så ska man nok blive den bedste!!! Respekt for det!!
Mange af de boglig stærke gennem min skolegang, har klaret sig meget dårligt i virkeligheden og havde svært ved at begå sig socialt – ja hvad vil man så helst?! Tror ikke vi to er i tvivl!
Nå men det korte og det lange er, at jeg synes virkelig jeg kunne genkende mig i det meste ud sagde og gjorde fra det program – tak ( anynom )

Besked 4:

Hej søde Amalie
Har lige set udsendelsen med dig, jeg syntes at du er både sød og intelligent og så er du bund ærlig, jeg er sikker på at du vil klare dig fantastisk i fremtiden, jeg ønsker dig al lykke og held.
Stor hilsen fra en far / morfar til seks dejlige børnebørn.

Besked 5:

Hej Amalie
Jeg har lige set programmet på DR2, da jeg selv har en IQ over gennemsnittet og ofte bliver mødt af folk som set op til mig af den grund, hvilket jeg ikke selv mener, at folk bør. Jeg er nemlig bevidst om de mange forskellige intelligenser og synes, det er en skam, at folk altid kun fokusere på IQ.
Jeg har ikke set Paradise eller andre TV-programmer, hvor du har deltaget, men har set dig på steder som Aftensshowet og ligenede. Selvfølgelig siger du nogle vendinger mm. forkert, men det er jo ikke, fordi man ikke kan forstå, hvad du mener. Jeg mener du er intelligent på det område, at mærke efter i dig selv og tro på dig selv og være dig selv – og det mener jeg er meget vigtige egenskaber at have. Men det er selvfølgelig ikke det som mange fokusere på… Desværre.
Jeg har aldrig set dig som ‘dum’.
Jeg tror det er vigtigt at have folk som dig i verden, der tør være sig selv og stå ved sig selv, for noget jeg lægger meget vægt på er, at man skal være tro mod sig selv og være sit autentiske selv.
– Så dette ville jeg lige fortælle dig. Jeg læser normalt ikke din blog eller nogle andres for den sags skyld, men tænkte bare lige, at jeg ville fortælle dig det. 😉
Sejt, at du lavede programmet og dejligt at se et ærligt menneske, der var sig selv (dig). (Anynom) 

Besked 6:

Kære Amalie,
Jeg hørte dig første gang rigtigt i Mennesker & Medier på P1, hvor du blev interviewet af Lasse Jensen, og har siden været en lille smule fan af dig, trods min fødselsdato engang i 1974….
Jeg bliver gang på gang både glad og bekymret, når man kommer ind under huden på dig, for du virker så sårbar, trods den gode tøjstil, smilene, venligheden, dine kønne øjne og de søde ord fra omgivelserne.
Blev selv drillet meget som barn. Var meget usikker på mig selv i mange år, og kan stadig møde modstand/udfordringer i sociale sammenhænge, men jeg kæmper, så dét KAN lade sig gøre!
Du har mange ting at byde på, og jeg er sikker på, at du kan drive det til noget stort, hvadenten du vælger at synge, uddanne dig indenfor feks HR eller hvad der ellers kunne fange din interesse.

De bedste hilsener ( Anonym ) 

– Det var så nogen af de meget søde og rosende beskeder jeg har fået fra forskellige folk i landet, jeg takker igen mange gange og tak fordi jeg må bruge dem i mit indlæg. Jeg er så glad og taknemmelig for alt hvad livet tilbyder mig, og hvad jeg har lært, og uden jer som følger mig ville jeg ikke være noget værd, så tak.

HUSK at du kan genudse programmet lige her -> AmalieSzigethyDR2TEMA

Husk man kan aldrig få for meget ros, eller kærlighed.

Amalie Szigethy <3

3 kommentarer

 • […] om sundhedsbloggere lige HER. Er du interesseret i forskellige former for intelligens? Så tjek Amalies (ja, hende fra Paradise!) temalørdag på DR2 hvor hun undersøger […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Du er sku nuttet:) Sikke dejlig personlighed og en lækker indstilling du har til livet. Det er flot at du kan trække så mange mennesker til skærmen:) rigtig god sommer Amalie:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Malene.

   Mange tak skal du have! Det er jeg rigtig glad for, det betyder meget for mig.

   Ønsker også dig en rigtig dejlig sommer!!

   Kærlige hilsner Amalie Szigethy

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WOW, jeg er overvældet! Super respons på DR2 tema lørdag '' er du dum eller hvad'' tusinde tak, og læs min ros fra folk her.