My sweet little baby.

Weekend og gravid!

Hej og god eftermiddag 😀

Jeg er ked af at jeg blev nødsaget til at fjerne mine mave billeder fra mit sidste indlæg, mange af jer har spurgt hvor det er og at i ikke kan se billederne, det er ikke jeres computer eller telefon der er noget galt med, det er mig som har fjernet dem fordi de er i seoghør. Men derfor har jeg jo lovet at lægge nye billeder op. Jeg er faktisk lige gået ind i uge 13 igår, så idag er jeg 13 uger + 1.

12562401_497708260354395_632153162_o

Hvordan har du det, og hvordan føles det?

Jeg har det faktisk ganske godt, jeg er fyldt med energi og har lyst til at være 100 steder på én gang. Jeg er selvfølgelige træt, men jeg prøver ikke at sove om dagen selvom man selvfølgelige skal lytte til kroppen, men jeg får det så underligt når jeg sover om dagen og vågner igen, jeg prøver at holde mig vågen så meget som muligt så jeg er træt om aften og bare kan putte mig i min dyne. De sidste 3 måneder har jeg ikke lavet andet end at sove og lægge ned, derfor har jeg ikke lyst til at sove mere og lægge ned hele tiden, følte mig nærmest handicappet. Mange spørger mig ind til mine madvaner, og faktisk spiser jeg ikke særligt usundt. Jeg kan med sikkerhed fortælle jeg hvertfald spiser noget usundt hver dag, men ikke meget af det, og jeg dyrker motion ved siden af så jeg synes ikke det gør noget nu hvor jeg gravid. Jeg tænker det kunne være meget værre! Jeg kan godt lide kage, og rom kugler og typisk bager mad når jeg skal spise usundt, men jeg har sjovt nok ikke lyst til junkfood som mac Donald eller pizza og drikker ikke nogen form for sodavand eller spiser slik i løbet af dagen, altså jo hvis det står foran mig så kan mine små fingre ikke lade vær med at gå ned i slik posen, men umiddelbart vil jeg sige jeg faktisk kan styre mine gravings ret godt, og det er jeg meget glad for. Jeg var hos lægen og blev vejet og mit BMI blev målt og alt så perfekt ud. Jeg har taget cirka 6 kilo på, og jeg tænker lidt at 4 af de kilo som sidder på min krop er på mine bryster, for det var noget af det første som voksede på min krop, og de er ikke stoppet tværtimod vokser de stadig og bliver kun større. Jeg tror ikke jeg er en af dem som tager de der 20-30 kilo på i graviditet, jeg tror måske jeg kan nå op på 15 kilo lige inden jeg skal føde, og det er også hvad min læge siger jeg kan tillade mig, men jeg prøver at være sund og ikke bare spise for at spise fordi jeg er gravid, jeg vil jo helst gerne tabe mig igen og blive en hot mama. Men jeg er faktisk ikke i tvivl om at jeg nok skal tabe mig hurtig igen. Min mor vejede over 100 kilo med mig i maven, men hun spiste også usundt hverdag og havde ingen stopklods, jeg tror vi idag er mere bevidste om kost osv når det kommer til graviditet. Jeg har hvertfald ikke lyst til at være kæmpe tyk andre steder end min mave som ikke kan undgås, så jeg hjælper mig selv med den rette kost og motion, men self skal der også være plads til mine kager 😀 men HEY, sådan var det også inden jeg blev gravid, har altid godt kunne lide lækre kager og har også spist det ved siden af min træning, så mon dog! 😉  Hvad med jer? Hvor meget tog i på i graviditet, og hvad er normalt egentligt? Er der nogen som kan styre det mere end andre med spisevaner? Fortæl fortæl!!!

Ønsker alle en dejlig weekend!

Kærlig hilsen Amalie

32 kommentarer

 • Christina

  Jeg er 17+4 og startede med at tabe mig 2 kg pga kvalme. Dem har jeg taget på igen, men har ellers ikke taget på. Jeg spiser fornuftigt og svømmer 1 gang om igen og går ture. Blot en lille info: hvis du er 13+1, så er du er uge 14

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cleo

  Jeg tog 9 kg på ca.. 🙂 har hørt at en graviditet i sig selv vejer 12 kg..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg tog 26 kilo på da jeg var gravid!
  Vejede før jeg blev gravid 55 kilo og er 175 cm høj, så var ret spinkel af bygning.
  I dag vejer jeg 58 kilo og skal tænke lidt over hva jeg spiser for at vægten ikke stikker af med mig! 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hvem er faren?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Jeg er 1, 78 høj vejede 59 kg da jeg blev gravid, gik længe inden det kunne ses, men endte med at tag 23 kg på 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Louise.
   Okay, ja det er forskelligt til kvinde til kvinde 😮

   Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie

  Tog 15 kilo på og tabte 10 kilo 5 dage efter fødslen 🙂 men ærligt tror jeg ikke du skal regne med du kun tar 15 kilo på hvis du allerede har taget 6 på. Da jeg var i uge 13 havde jeg kun taget 2,5 kilo på. Og de sidste par måneder tar man lige pludselig meget mere på! Men det er da også bare godt det blir et sundt og mæt barn du for 🙂 tillykke med graviditeten!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Natalie.
   Ja man har jo lov til at håbe kan man sige 😀 Men ved hved, og tak :-)!

   Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Er selv en nybagt mor – i amhat meget at glæde jer til! Jeg havde min taget 6 kilo på da jeg nåede til uge 33, men endte med t have taget 14 kilo på, fik en masse væske i kroppen, og min dreng er færst i uge 38+ .. Bare huske hvis du svulmer helt op til sidst og tage tæt hurtigt på, er der bare væske! Tre dage efter fødslen bar jef tilbage på min normal vægt :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Stine.

   Det lyder helt vildt! Håber også det kommer til at være sådan med mig 😀

   Kh Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Jeg tog 8 kg på i hele min graviditet, men havde også halsbrand så appetitten var ikke så god

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg tog kun babys vægt på under hele graviditeten. Fire dage efter fødslen, kunne jeg passe mine jeans som før. Heldigvis ingen strækmærker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Skal du have en dreng eller pige?☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej OLivia.

   Det ved jeg faktisk ikk endnu, det må tiden vise 🙂

   Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Den første graviditet tog jeg 15 kilo på. Anden gang tog jeg kun 6 kilo på, men jeg var også mere bevist om hvad jeg puttet i munden, plus jeg var lidt buttet inden jeg blev gravid anden gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg er i uge 19 og har taget 1 kg på ☺ min jordemoder sagde at 15 kg var et fint max, så går ud fra det er meget “normalt”. Har der ligesom dig – vil helst ikke tage for meget på andre steder, vil gerne være pæn gravid og ikke kæmpe for meget med vægten bagefter ☺ jeg spiser rimelig normalt og som jeg gjorde før graviditeten – alt med måde tænker jeg. Har haft cravings for appelsiner, kiwi og rød peber.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg er i uge 19 og har taget 1 kg på ☺ min jordemoder sagde at 15 kg var et fint max, så går ud fra det er meget “normalt”. Har der ligesom dig – vil helst ikke tage for meget på andre steder, vil gerne være pæn gravid og ikke kæmpe for meget med vægten bagefter ☺ jeg spiser rimelig normalt og som jeg gjorde før graviditeten – alt med måde tænker jeg. Har haft cravings for appelsiner, kiwi og rød peber.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Godaften Amalie. Først og fremmest vil jeg ønske dig stort tillykke med baby og fin mave! Du stråler! Vi er jævnaldrende og jeg blev mor for 9 måneder siden – fuldstændig fantastisk, intet mindre. Jeg vejede 50 kg inden graviditet (er 1.60 høj/lav ;)) og så omkring 20 kg på vil jeg tro.. Hadede det lidt, men jeg spiste så også fuldstændig alt det jeg kunne og ville. Mangler helt en bremse ind imellem! Haha. Så tænkte jeg bum – 2 måneder efter fødslen står jeg bare helt sommer bikini-klar, fordi jeg altid har været slank og folk sagde det ville jeg blive på nul komma dut. Da der ca var gået 4 måneder var jeg nede på normal vægt igen.. Og nu her 9 måneder efter vejer jeg 49 ca og jeg er lykkelig, forundret og forelsket i min lille søn og i kvindekroppen som er det sejeste 🙂 At bliver mor er det stærste og intet kan måle sig med det. Glæder mig til at følge dig graviditet 🙂
  Mvh Mai.
  God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KM

  Hvis du er 13+1, så er du lige gået ind i 14. uge. 🙂

  Stort tillykke med graviditeten! Jeg glæder mig til at følge dig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Jeg er 20+5 og jeg har kun taget 1 kilo på 🙂 men jeg lagde også ud med at tage 4,5 kg pga. Opkast og blev også indlagt, men de sidste 3 uger har det blot gået frem ad 🙂 held og lykke med det hele

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg tog 7,5 kilo på. Jeg vejede 96 da jeg blev gravid og havde fået af vide af lægen at jeg maks måtte tage ti kilo på. Mine cravings var frugt og især vandmelon!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Havde som dig også taget 6 kg på i uge 13 ! Endte på + 30 kg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej trine.

   Så kan det jo være jeg også ender med de 30 kilo, hvem ved! 😮

   Kh Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er i uge 21+3 og jeg har taget 3-4 kg på ☺
  Jeg spiser egentlig ikke anderledes eller mere end jeg gjorde før jeg blev gravid ☺ mine cravings har været appelsiner og ost..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Christina.

   Hold da op, du er da en af de heldige så, det var ikke mange kilo 🙂
   Heldige dig! Held og lykke med det hele.

   Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • BabyGirl

  Jeg er 30+1 og har kun taget 10 kg på indtil videre (og kan stadig passe alt mit tøj). Og man må endelig godt spise lidt ekstra, da man som udgangspunkt skal have 500 kcl ekstra, når man er gravid.

  Husk at de ekstra kilo ikke kun er babyen og dig, men også evt. Væskeansamling, blodvolumen og hvad der ellers følger med i en graviditet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Babygirl.

   Du er da godt nok heldig, bare det var mig som kun tager de kilo på, men jeg tager nok flere kilo på end 10 😀

   KH Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea

  Kæmpe tillykke ☺️
  Må dog lige rette en like fejl – hvis du er 13+1 så er du lige gået ind i uge 14 ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Lyder som om det lige som det skal være :D. Jeg tog faktisk 20 (!!!!) Kg på, det forsvandt lyn hurtigt da det meste var vand i kroppen og det kan man jo desværre ikke gøre meget ved :/. Og amning hjælper også en godt på vej..

  Uanset hvad bliver du en hot mamma, lad være at tænk for meget på de ekstra kilo nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My sweet little baby.