Man må gerne forkæle sig selv, selvom man er gravid!

Cravings når man er gravid?

collage

Hej alle sammen og god formiddag.

Ih hvor det regner idag, jeg synes det er så mega hyggeligt! Man får helt lyst til at købe ind til hjemmebagte boller og lave te. Måske jeg skulle det senere??

Nu hvor jeg skriver om mad, så vil jeg gerne blive i emnet, for idag handler mit blog indlæg om mad, og hvad man egentlig spiser når man er gravid?

Som jeg kan forstå det, er det meget forskelligt fra gravid til gravid. Jeg havde forbedret mig på det værste inden jeg blev gravid fordi jeg havde hørt mange kvinder fortælle hvordan de fik gravings også skulle de bare have dét. Altså, for mit vedkommende så har jeg da haft gravings, men det vare ikke hver dag og det er ikke pizza, Mac Donalds mad og junk food, det er mere en romkugle eller måske en snegl fra bageren og så kan jeg finde på når jeg handler ind i Netto at købe en plade chokolade eller mælkesnitter som jeg nok ikke ville gøre før, men værre synes jeg altså ikke det er. Det er ikke ting jeg aldrig har haft lyst til før, men måske tillader jeg mig bare at spise lidt mere af det fordi jeg netop er gravid og man skal nyde det?

Vægten- kan vi ikke bare lade vær med at snakke om det?

IMG_0783

jeg har rigtig mange kvinder som skriver til mig inde på min blog om deres graviditet og at de ikke tog så meget på osv. What? Jeg er gået ind i uge 14 nu og jeg har hvertfald taget 8 kilo på, og det er ikke fordi jeg spiser meget det er fordi at det er primært sådan min krop er skruet sammen og når jeg ikke dyrker min motion og spiser sunde ting så går det stærkt, og selvom jeg spiser mine proteiner og bevæger mig er det bare ikke det samme som at stå nede i fitness hver anden dag og løbe cardio en time og efterfølgende styrketræne kroppen. Næ nej, så jeg kan ligeså godt lære det, og det er jeg på vej til at gøre. Mine bryster vokser hver dag der går, og det er begyndt at blive skræmmende. Jeg har fået motherfucker store bryster og jeg ved godt at når jeg har født så ryger alt pusten ud af dem som mange af jer siger og jeg bare skal nyde det, men hold nu op hvor skal man vænne sig til kroppen fuldstændig forandre sig. Jeg misunder de kvinder som har det nemt og kun tager på hvad der nærmest ligger inden i maven, nemlig deres baby. Jeg er ikke ligesom de kvinder, jeg høre til i den anden kategori hvis man kan sige det sådan, vi har jo forskellige kvinde kroppe og er forskellige. Igår lagde jeg et billede ud på min instagram profil og skrev jeg elskede melon i min graviditet men at jeg ”hadede” at jeg var blevet bleg og alt nogengange kunne føles ”nederen” fordi det kan det, de kvinder der siger at en graviditet er den lykkeligeste tid i deres liv må altså overdrive lidt, eller det kan da godt være men igen er vi forskellige, fordi jeg synes da jeg er i en lykkelig periode men der er også mange ændringer  og ting man skal tage sig til, og bekymringer, tanker og følelser men på samme tid er det jo et mirakel man får en lille baby og man skal være mor.

IMG_0739

Det er faktisk ret spændene hvordan din kost reagere på din krop og energi, om du er gravid eller ej. Faktisk når du er gravid er det endnu vigtigere at spise sundt fordi der sker så meget med din krop og der vokser et andet menneske inden i dig. Jeg kan eksempelvis mærke hvis jeg ikke har taget mine jern vitamin piller efter et godt måltid morgenmad, fordi jern giver mig energi. Før jeg blev gravid spiste jeg Omnimin Pure med alle de vitaminer din krop skal have for at holde sig sund og stærk, og selvfølgelige fiske olie. Da jeg så blev gravid skulle jeg gå igang med at tage folinsyre og blev derfor bange for om jeg stadig forsat kunne tage mine andre vitaminer, så jeg stoppede med mine Omnimin Pure og fiske oliven og tog så kun folinsyre. Så begyndte jeg på mine jernpiller selvom man siger man først må tage dem længere henne i graviditen, men det hjalp mig meget fordi jeg var så træt og 2 jernpiller om dagen gjorde jeg kunne holde mig mere vågen og ikke pludselig falde om på sofaen, men så fik jeg pludselig forstoppelse ( håber ikke på sarte sjæle der læser med her ) og det gjorde jeg måtte stoppe med mine jernpiller. Så begyndte jeg på Gravitamin efter uge 12 og det har virket så godt, den giver mig alt det som mine Omnimin Pure gav mig, bare nu til gravide.  Nu jeg så begyndt at tage Jern pillerne igen fordi jeg som sagt virkelig mærker forskel hvis jeg ikke tager mit indskud hver morgen, min dag er simpelhent ødelagt hvis ikke jeg får den rigtige kost og mine vitaminpiller, så derfor har jeg nu lært at det virkelig er vigtig man spiser og får alle de rigtige ting ind i kroppen, fordi det er kroppen som hjælper dig med at få en dejlig dag og at man fungere optimalt, også selvom man er gravid. Så den myrde med at man bare kan spise som man vil når man er gravid og indtage mere chokolade den holder ikke ved. Man skal virkelig passe på og gå lange ture og stadigvæk tænke hvad man spiser, men jeg har det sådan her;

”Hvis jeg har været aktiv det meste af dagen, været ude at gå med mine hunde, bevæget mig meget, spist sundt og taget mine vitaminer så må jeg sgu gerne slå benene op og sidde i samme stilling en hel aften og kun spise det jeg vil som chokolade, slik og hvad jeg ellers godt kan lide.” 

collage

MEN når det så er sagt så spiser jeg altså alligevel lidt for mange kager og sidder lidt meget i min sofa og bevæger mig nok lidt for lidt, men så længe vi gør alt det andet også, så skidt pyt med det. 😉

Ynglings dessert -æblekage med flødeskum og kanel is og frugt. 

IMG_0561

Det her ELSKER jeg at spise til morgenmad!

Ristet toast med massere af smør på og syltetøj, et glas vand eller mælk også røræg med vandmelon til. Love it.

IMG_0742IMG_0838

Mine vitatmin piller jeg ikke kan leve uden…

collage

Jeg var meget ude at spise på restauranter sidste uge og det er der jeg har alle disse lækre mad billeder fra. Jeg elsker den restaurant som hedder Divino som ligger i Espergærde. Det en italiensk restaurant som laver deres mad med kærlighed. Det er så fantastisk. Håber ikke i bliver for lækre sultne af mine billeder 😉

collage

Sidst men ikke mindst vil jeg slutte af med en kakao  :-DD

IMG_0794

Tak fordi i læste med og god onsdag :-))

Amalie Szigethy

6 kommentarer

 • Kathrine

  Hej. Et lille jern fif i forhold til forstoppelse: Kraüterblut!!! Jeg blev også forstoppet/fik mavesmerter af alm jern tabletter, men ikke af Kraüterblut. Det er flydende og man tager et shot hver dag. Kan købes i fx Matas eller Føtex. Smager skrækkeligt, men gir virkelig god energi og var det ultimativ bedste jeg kunne gøre mig for selv for at komme igennem dagen da jeg var gravid. hele og lykke med din graviditet og det at være mor. Det hårdt, rigtig hårdt, men det hele værd 🙂 hilsen en mor til en pige på nu 6 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jean

  Jeg har hørt fra en der selv har prøvet det at fiskeolie pillerne har en god virkning på barnet. Det gør at barnet bliver født til tiden og ikke for tidligt. Og det er altså fra en der selv har prøvet det med 3 graviditeter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Preggo

  Hej Amalie! Stort tillykke med din graviditet – det er så vildt at gro et lille menneske inden i sig 🙂 Jeg er selv 14+1 henne og har termin i slut juli, så tror vi er nogenlunde lige langt..
  Synes du ser fantastisk, slank og sund ud og du lyder meget bevidst om hvad du kan gøre for at have en sund graviditet samtidig med at du husker at forkæle dig selv. Det er den samme tilgang jeg selv kører 🙂 Mht. vitaminpiller og tilskud mv. så tager jeg Baby-Me-Now fra Solaray som er en multivitamin med bl.a. folinsyre og hvad man ellers har brug for som gravid og ammende og så tager jeg fiskeolie i form af omnikrill samt jerntabletter lavet så de ikke skulle give forstoppelse (amino jern / Ferrochel – kan fås på apoteket) – og det virker skulle jeg hilse og sige 🙂

  Jeg kan mærke jeg også lige skal vænne mig til at min krop ændrer sig så meget – nogle dage synes jeg det er helt fantastisk og andre dage er det lidt svært at acceptere.. tror mest det handler om det pres man kan føle fra omverden om at se godt ud og holde sig i form selv når man er gravid – hvilket måske føles som et endnu større pres for dig, når du er en offentlig person? Jeg har også lige skulle vænne mig til at tøjet ikke lige sidder som det plejer.. man er vel lidt forfængelig, hehe! Jeg havde personligt INGEN energi til at træne eller noget der ligner de tre første måneder – har aldrig været så træt før og kvalmen gjorde det ikke bedre. Følte mig bare helt ved siden af mig selv. Her i starten af 2. trimester går det heldigvis meget bedre og jeg har fundet nogle amerikanske træningsvideoer på youtube for gravide som varer omkring 20 min. – dem laver jeg ca. hver dag og så går jeg en masse ture – that’s it 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasha

  Hey Amalie. Nu har jeg født 2 unger, og min erfaring siger mig at man virkelig ikke skal gå og bekymre sig over sin vægt, for det hele ryger så mega hurtigt når du har født. 🙂 Man siger jo at selve graviditeten er 15 kilo, der er jo så meget der vejer godt til. Barnet selvfølgelig, moderkage, vand og væske i kroppen. Jeg tog 25 på i begge graviditeter, og de røg de første to måneder efter fødslen. Så det skal nok hurtigt rasle af igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Hej Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Når man spørger hvad folk har taget på, får man kun svar fra dem der ikke har taget noget særligt på ha ha de andre sidder og gemmer sig 😀 i min første graviditet havde jeg taget 10 kg på i uge 14 så det var jo også en del, til gengæld tog jeg kun 5 kg på i resten af graviditeten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man må gerne forkæle sig selv, selvom man er gravid!