En gave fra mor til datter er altid specielt.

Aborter og graviditet.

Der er rigtig mange holdninger til aborter og hvornår man egentlig er klar til at blive gravid. Her på bloggen er der sindsyg mange som spørger ind til mit liv og hvordan det blandt andet var at få en abort og lige i sekundet jeg læser det bliver jeg mindet om det, og at man rent faktisk kan google sig til det på nettet, for det har nemlig været ude i pressen, og jeg kan da godt forstå at folk synes det er interesant jeg har fået en abort og gerne vil høre mere om det, for hvis det stod til mig kom det aldrig ud, så havde det været min hemmelighed! Men det kom ud, og jeg har lært jo mere jeg snakker om til andre unge kvinder og er åben omkring det, jo mere vender jeg mig til at blive et ”forbillede” forstået på den måde at jeg selv har været igennem det og at jeg gerne vil besvare spørsmål som den offenlige person jeg er. Når jeg skriver ”forbillede” så det ikke fordi jeg opfordre andre piger/kvinder til bare knalde uden beskyttelse og at man så bare kan få en abort sådan uden videre, fordi det ER hårdt, og man har SLET ikke lyst til at få suget et barn ud med en ”støvsuger” eller tage nogen piller for så derefter føde det ud.  Men spørsmålet er så hvorfor er det et tabu at tale om? Hvorfor skal man skamme sig? Det kan ske for alle og enhver, og når det sket, ja så er det sket. Det her indlæg har været svært at starte på, fordi jeg synes det enormt svært at skrive om fordi der er så mange holdninger og meninger, og jeg vil helst ikke snakke for andre kvinder som har været igennem det, for vi mærker det forskelligt på krop og føleser. Det er ikke første gang jeg er gravid, men det er første gang jeg er klar til at blive mor og har tiden og alderen. Jeg var 19 år første gang jeg blev gravid, og efterfølgende blev jeg meget hurtig gravid igen med samme mand, i kan jo gætte jer til hvem det var. Anyways, tanken med børn har altid betydet meget for mig, og jeg ville lyve hvis jeg sagde jeg fik en abort med egen vilje, for jeg ville gerne have beholdt mit første barn, og det andet, og faktisk også de sidste 2 gange.. Ja jeg har fået 4 aborter med samme mand. Idag er jeg glad for jeg ikke valgte at fuldføre min graviditet fordi så havde jeg ikke oplevet det jeg har fået lov til at opleve igennem mine år som ung, jeg er stadigvæk ung, men jeg er et andet sted i mit liv nu. Det er så pisse vigtig man bruger beskyttelse, fordi det kan ske for hvem som helst, og jeg synes ingen kvinder skal opleve at gå igennem en abort fordi man er for ung, eller laver en upser. Det er vigtig, så satans vigtigt! Jeg brugte ikke beskyttelse, og det gik ud over mig selv med aborter fordi jeg synes tanken var spændene med et barn, og kunne jeg overhovedet få børn?

Jeg tror aldrig der er et rigtig tidspunkt at få børn på eller med den rigtige, men jeg ved at når man vil have børn er man slet ikke i tvivl.

12484698_498820353576519_6447035433129620680_o

Nu venter jeg den skønneste lille pige og jeg er den lykkeligste i hele verden og taknemlig for jeg fik chancen for at få min aller hedeste drøm i opfyldelse, nemlig at blive mor <3

Det her var min historie, og hvis man ikke har noget positivt at skrive så skal man holde sin mund. I livet går man nogen ting igennem man ikke selv kan forudse og man træffer nogle valg som nok ikke var de rigtige, man får aldrig svaret, og man ved ikke hvad fremtiden bringer, men det vigtigeste er at man er glad, og det kan jeg hånden på hjertet sige jeg er, for den største gave jeg hidtil har fået i mit liv, ligger inde i min mave og er med mig dagen lang. Glæder mig til at møde dig min, skat <3

Hvis du er pige derude og selv skal have en abort, eller har været igennem det, er du velkommen til at skrive til mig enten privat eller i mit kommentar felt nede under så skal jeg nok svare så godt jeg kan og husk nu, what doesn’t kill you makes you stronger.

Amalie

24 kommentarer

 • Micalla

  er så glad for du har skrevet dette opslag, det er også så vigtigt et budskab at komme ud med. Jeg er en pige på 17, jeg har selv fået en abort, men idag er jeg mor til jordens skønneste lille pige på et halvt år. Held og lykke med det hele, og du bliver så FANTASTISK en mor! 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Thank good for det her oplæg Amalie! 👏🏻 Jeg har fået pillerne idag og imorgen skal jeg udstøde det! – det er et vildt tabu på en eller anden måde, og det er dejligt at se du skriver! Man føler sig fandeme som Palle alene i verden når man står i denne situration… Men så er det dejligt at du er åben på din blog ❤️
  Tak igen og held og lykke med din lille pige 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   Hej Pernille.

   Du skal vide du slet ikke er alene og du skal nok komme igennem det! Er glad for at mit indlæg kunne hjælpe dig, det varmer mit hjerte. Håber du er OK idag! Mange hilsner Amalie <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er fedt at du er ærlig om det, og jeg synes at det er pisse ærgeligt at folk skal være så negative og direkte onde imod dig, pga. af det.

  Ja, det kan godt være fire aborter er et højt tal. Men det er ligegyldigt for det er/var udelukkende dit valg, og du har gjort det der var rigtigt for dig. That’s all that matters.

  Derudover så synes jeg ikke folk der ikke har børn eller ikke har fået en abort kan udtale sig om det, for de ved ikke hvordan det er når man står i situationen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Jørgensen

  Glem alt om Fie og de andre kritikere. Det er let at dømme andre – og Fie har jo røven fuld af penge, så hun kan sagtens sige at alle kan vende sig til at have et barn. Desuden er det nok ikke alle der vil give hende ret i at et barn ALTID er en guds gave, for hvad skal voldtægtsofre så ikke føle? Klam og gammeldags holdning, hvis du spørger mig. Om man ønsker abort er ens eget valg, og det skal ingen andre end forældrene til barnet blande sig i. Det er modent og overskudsagtigt at indrømme at man ikke er klar og at man har lavet en fejl – at det er for tidligt, og ikke ville være til gavn for nogen. Keep going og tillykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • amalieszigethy

   hej Maria.
   Tak for din besked, betyder meget for mig!!

   Kærlig hilsen Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rethe

  At få en abort er ens personlige valg. Og det må andre respektere eller stikke piben ind.
  Andre, som har så hulens travlt med at dømme andres valg, burde få sig et liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og blogger Amalie Szigethy har fået voldsom kritik, siden hun for nylig afslørede i et blogindlæg, at hun har fået fire aborter. Nu opfordrer Amalie kritikerne til at ’lukke […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • erika

  hey Amalie. Jeg vil gerne starte med at sige at jeg ikke er en stor fan af dig, men det skal ikke handle om det. Jeg så fie og dig havde et “problem” (lad os kalde det det). men jeg kan godt følge det med man ikke bare skal havde abort og man dræber barn og al det. Men jeg tænker også at 4 gange er på nogle pukter mange, men iforhold til hvor klar man er til faktisk at have et barn har en altså en stor betydning. Det ville være synd for et barn at skulle vokse op i et dårlig miljø. jeg er selv syg og selvom jeg ville dette barn, ville det ikke være godt for barnet. Jeg vil ikke kunne tage mig ordenligt af barnet, selvom jeg ville. Så det være bedst i feks den sag at få en abort, iforhold at sende et barn ud i verden som ikke ville trives og havde det godt. Jeeg synes det er en vigtigt ting at huske på.. Så selvom jeg ikke synes om dig vil jeg støtte dig i denne sag. folk har hver sinde grunde til at få abort, om dine så var gode eller dårlige grunde….
  Jeg synes bare folk skal huske på det,
  og derfor skriver jeg dette opslag i håb om folk vil se dette og det måske vil hjælpe på din situation…
  hav det godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Amalie ❤️
  Jeg synes at det er stærkt at du fortæller om aborter! Du er en en fantastisk person, og bliver helt ked af det på dine vegne at folk skal være så negative om det at få en abort.. Tak fordi du deler dit liv med os

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg synes det er mega sejt af dig at du står frem og fortæller om aborter. Jeg har selv fået en da jeg var 15, og det er pisse hårdt at gå igennem men det var den rigtige beslutning for mig og min ekskæreste. Det har på en måde gjort mig stræk til at tage andre beslutninger i livet.
  Sejr gået Amalie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes, at det er stærkt af dig at fortælle om dine aborter. Der kan være mange grunde til, at man vælger at få foretaget en abort. Det er et individuelt valg, og som du selv nævner; et tabu, der skal brydes. Ærgerligt at Fie, på sin blog, får det til at lyde som om, at du har den holdning, at det er okay at dræbe et andet menneske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alia

  Blev du deprimeret efter dine aborter? I så fald, hvordan håndterede du det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg syntes at det er flot at du står frem omkring det og er ærlig. Abort skal ikke være en tabu at snakke om.
  – Dem jeg derimod syntes burde skamme sig er folk der mener at abort ikke bør eksistere, fordi ikke alle er klar til at blive forældre, og selv hvis du havde brugt beskyttelse er der jo aldrig noget der er 100%.
  Og folk der prøver at komme med kommentaren “jeg prøver at få et barn og så får hun en abort”, jamen selv hvis du ikke havde fået en abort ville disse kvinder jo stadig ikke havde været blevet gravide. Folk skal stoppe med at beskylde andre for deres skæbne.
  At de ikke kan få børn kan aldrig blive andres skyld, lige meget hvad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caro

  Jeg synes, at det er rigtig flot af dig at stå frem og fortælle, at du har fået fire aborter, men jeg synes dog, at det er lidt synd, at du siger, at det ikke var med egen vilje, især fordi du siger, at du er glad for dit valg den dag i dag. Var det dit valg eller tvang Peter dig til det?

  Abort redder ufattelig mange kvinder og børn fra en uønsket fremtid, og der er absolut intet skamfuldt ved at tage ansvar for sig selv og sine valg.

  Tillykke med din datter <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er en kirurgisk eller en medicinsk abort værst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mimi

  Hvor er det sejt, at du tør fortælle om det! Jeg har selv fået to aborter, og det var bestemt ikke nemt, men den dag i dag er jeg glad for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Amalie 🙂

  hvor er det sejt! at du vælger at være så ærlig om noget som kan være sindsygt hårdt at tale om ( og til tider et lidt tabu belagt emne at tage op)

  du skal bare huske på
  Gud giver altid sine hådrste kampe til sine stærkste soldater!

  jeg er sikker på at du bliver en Fantastisk mor! og jeg glæder mig sådan til at følge lidt med på side linjen når den lille kommer til verden 🙂

  Alt godt og gode tanker herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rahima marie

  Hejsa
  Jeg syntes, at det er flot, at du står ved og som du selv beskriver – offentlig.
  Jeg har også selv fået (og har 3 børn i forvejen)
  Jeg er gammel nok til at få mit 4 barn, men min situation er anderledes (da jeg er kommet i kørestol efter en bilulykke i 2010)
  Så føler ikke, at jeg kan give alle mine børn den kærlighed, og støtte de skal have, hvis jeg får flere.
  Håber du stor drives med mor titlen. Der findes ikke noget bedre. Bare vent på første gang dit barn siger mor. Så går det virkelig op for dig, og dit hjerte ♥ vil smelte endnu mere.
  De kærligst hilsner Rahima Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg kan godt forstå dig og dine beslutninger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Malle
  – Jeg har os prøvet at få en abort, også da jeg var 19 år … Den var ikke helt frivillig, manden jeg var sammen med den gang, sagde endten vælger du mig(ham) eller barnet , dengang valgte jeg så ham …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Amalie vil du ikke lave en Q&A på din blog og fortælle lidt om din kæreste og alt det her baby ting

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Amalie vil du ikke lave en Q&A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En gave fra mor til datter er altid specielt.