FORSIDE FRUER SÆSON 2.

Ja, jeg ammer stadigvæk mit barn.

20993090_814235425368342_2265048363614993805_n

Det er egentlig lidt sjovt, jeg havde aldrig rigtig tænkt mere over det, andet end hvis jeg en dag fik et barn, så havde jeg da ikke tænkt mig at amme til det var 3-4 år, det ville jo være underligt og meget mærkeligt. Tænk at skulle have et barn som selv bedte om en tår mælk? – Jeg vidste dog én ting, og det var at jeg ville amme så længe mit barn havde lysten og selv tog intiativ hvis det ikke var baby længere og stadig blev ammet. Nu sidder jeg så her med mit dejlige barn, som var meget hurtig til at tage fat i mit bryst 2 sek hun blev hevet ud af maven, og uden hjælp til amning eller læsning omkring amning inden hun kom til verden gik det overraskende godt og meget naturligt, hun greb fast som en lille sugekop, og der lå hun så, og har ligget dér siden. Jeg vidste inden i at det nok skulle gå. Og det gjorde det. Naturligvis er hun ikke baby, som hun ville være for 5 måneder siden, men min datter bliver stadig ammet, og hun synes det er den bedste ting i hele verden, og det får mig til at føle jeg er den bedste mor for min datter. Når hun ligger der, og kigger op på mig med hendes store øjne og man kan se taknemmeligheden for at få lov til at få en tår imellem hendes legeture, eller når vi skal sove og hun ligger der, lige under min armhule og har mit bryst i munden. Hvor tilfreds hun er og hvor tryg og glad hun er. Mit hjerte er bare så helt. Så når jeg møder folk på min vej som kigger forbavset på mig og spørger ” ammer du hende stadigvæk?” Eller når jeg sidder et offentligt sted og river blusen op- så har jeg én ting at sige, JA og hun bestemmer også hvornår vi ikke ammer mere <3

Vi sover også i samme seng, og det har vi gjort i 9 måneder, og nu 13 måneder af hendes liv, og nogengange møder jeg da også folk på min vej som spørger mig forbavset ” Sover hun ikke i sin egen seng endnu?!” Eller ” Går du virkelig i seng samme tid som din datter?” Og ja, det gør jeg også. Jeg går i seng kl 19:00 hver eneste dag sammen med min datter, og ja, vi sover også i samme seng. Det er simpelhen det bedste i hele verden. Både at sove i samme seng under den samme dyne, få lov til at ligge og falde i søvn ansigt til ansigt med hendes helt specielle duft. Det er det bedste i hele verden. Typisk ligger jeg typisk og tænker på hvor heldig jeg er og hvor dejligt et liv vi har sammen, også kysser jeg hende, en gang kyssede jeg hende så mange gange hun vågnede. Må dy mig lidt engang imellem. 😉

 Og nååååå ja, så er det fantastisk at gå i seng tidligt sammen, og vågne sammen, og være helt veludhvilet sammen, for så jeg klar til dagen og i godt humør. Det er fantastisk. Og jeg elsker at kunne være sammen med min datter og have overskud. Glad mor = glade børn. Det er meget vigtigt for mig. Jeg elsker min datter så højt og vil gøre alt i hele verden for at hun har det godt og trives, og det gør børn med nærvær, tryghed, kærlighed, opmærksomhed og deres aller vigtigeste omsorgspersoner omkring sig, helt tæt. I mit tilfælde er jeg Josephine’s og vi elsker livet og jeg elsker at være hendes mor og kunne give hende alt det hun søger.

21034520_814325678692650_3978778503888070914_n

Hav en dejlig uge!!
Mange kærlige tanker til mine læsere fra mig, Amalie

38 kommentarer

 • Erika fløjbo

  Hej. Jeg synes du er en dejlig og god mor.
  Min datter er 21 måneder,og amme stadig. 😊
  Kender godt, når folk spørger om, at jeg amme stadig… det er så ulækre…siger de…
  Hm…hvordan kan det være ulækre.?….amme sit egne barn…
  Vi sover også sammen…. ikke hele nat,da vi er 3, men ende jeg hele tiden i mit barns seng,da hun har bruge for mig stadig. Sådan er… så synes jeg, at det er lige meget, hvad folk sige eller synes… Vi skal bare gøre som selv synes, at det er bedste for vores egne barn.😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Amalie..
  Det er oplysende at se, hvor utrolig meget, du har udviklet dig – Indtil i dag😊

  Når jeg ser dig i “Forstads fruerne”, så er du såment een af de mest fornuftige.

  Selvfølgelig mangler du “livets knubs”, men det er dejligt at se, at du er en super mor, en god ven osv..
  Jeg håber, at du pludselig falder over netop det job, du ønsker dig. Om ikke andet, så som blogger 😊
  Men det er svært at have en stabil indtægt i din branche.

  Men selv vi ældre, på 50 år, har set nogle af udsendelserne med dig, og det er pragtfuldt at se, at du passer bedre på dig selv i dag.

  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Kære Amalie – du skal amme og sove sammen med din dejlige datter ligeså længe du har lyst! Den tid vi rigtig har de små er så kort – pludselig er det slut (Min “lille” dreng er nu blevet 15 år og jeg aner ikke hvor tiden blev af….) Få det masksimale ud af det, siger jeg bare! De kan tids nok komme i deres egen seng, de små – jeg måtte høre for det også og jeg holdt fast, for det er nemlig SÅ dejligt! Når din lille datter bliver større, så er jeg også sikker på, at det er dér i sengen efter en lang dag, at I har nogle rigtig gode snakke. Min søn som i midten i rigtig mange år….faktisk til han var 10 år og han har bestemt ikke taget skade…han er en tryg og selvstændig ung mand nu og jeg er sikker på at det har været godt for ham at sove trygt i midten – han har aldrig nogensinde haft mareridt f.eks….! Luk ørerne for alle kommentarerne – det ville da være forfærdeligt at føle, du var gået glip af noget bare fordi du skulle føje andre. Nyd hende!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Stor respekt for dét her indslag, Amalie! Du er vokset SÅ meget med opgaven, og det er skønt at følge dig som mor ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Børn kan aldrig få for meget kærlighed og tryghed. Jeg har selv ammet mine i 11 og 22 måneder og nummer 3 vil blive ammet ligeså længe hvis baby vil.
  Fortsæt som du har gjort indtil nu <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Amalie, jeg synes det er super at du giver barnet dejlig mælk. Sådan skal det være, ikke noget tørmælk. Det smager heller ikke godt. Se her hvordan jeg passede på mit barn med rigtig naturlig amning – det er den sydamerikanse metode som Inkaerne brugte
  goo.gl/xw2bnV

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Så fint ❤️ #normalizebreastfeeding

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • David

  Det er bare helt fantastisk det du gør Amalie 👍
  Det er det mest naturlige at sove med sit barn.
  Dejligt at høre den tilgang du har til det. Det kunne rigtig mange lærer noget af 😊

  Mvh
  David

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Johansen

  Mine drenge er henholdsvis 6 og 9 år og de sover stadig i dobbeltsengen. En dag gider de ikke mere, så lige nu nyder jeg bare hver nat jeg har dem hos mig💙💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Må jeg spørge hvor din bluse er fra, den du havde på i go morgen danmark, tror jeg det var 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joanna

  Er selv mor til en lille pige på 6 Mdr. Og har kun én ting at sige Amalie.
  Du er et helt igennem fantastisk menneske og en mor med stort M. Din datter er sikret et trygt og dejligt liv, med alt det kærlighed du giver hende.. og øv bøv hvad andre mener.. Det er dig og Jose’ s mening der tæller her.. ❤💜💗💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ammede også min datter til hun selv sagde fra.
  Min datter er 7 år nu og vi sover sammen hver eneste nat. Vi syntes begge at det er det bedste og hun får lov at sove i min seng så længe hun vil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Falkeborg

  Har kun en ting at sige: SMUKT, og am du bare så længe I har lyst ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor er det dejligt at høre at i gør det der bedst for jer og at dig og Josephine nyder at sove sammen. Jeg har en datter der er et halvt år ældre og selvom jeg ikke ammer mere, så nyder hun stadig engang imellem at ligge og die ved brystet selvom der ikke er mælk. Det er nærhed og tryghed og det er så vigtigt når de stadig er små ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna B

  Ammede min datter til hun var 16 mdr og elskede det! Hendes tvillingebrødre ammede jeg til de var 14 mdr – det er helt klart nemmest med et barn 😂 To store drenge der vil spise samtidig, så er der udsigt til bryster og mave! Jeg savner det så meget! Så nyd det så længe du kan 👏🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Bravo 👏👏👏
  Kan ikke være mere enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Det er rigtig godt for deres immunforsvar og nu er hun jo stadig helt lille,så fortsæt i bare lidt endnu 💖🌸 Min søn på 7,er særlig sensitiv og har utrolig meget brug for at føle sig tryg,så han har altid sovet i min seng 💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg er selv gravid og har planer om at amme mit barn så længe hun vil, ligeledes skal hun sove i sengen med mig lige til den dag hun beder om sin egen seng. Jeg har veninder som er forargede ved tanken om at jeg vil have mit barn i min seng efter de 7 måneder. Mit hjerte græder ved tanken om sådan en lille en som skal lige helt alene, selvfølgelig vil de helst have mor, og det skal de bare have lov til. Mine venindwr er overbevist om at barnet aldrig vil er selvstændigt så. Jeg sov selv med mine forældre i sengen til jeg var 3, så fik jeg min egen seng indtil lillesøster var stor nok til at vi kunne sove i køjeseng. Jeg nød det tætte forhold jeg fik til mine forældre! Og har aldrig følt at jeg ikke var selvstændig, jeg har siden starten af 20’erne rejst alene rundt på den anden side af jorden. Så hvem end der påstår at man ikke bliver selvstændig, det er noget pjat! En mor kender sin barn bedst, i bund og grund ved mor bare bedst 🙂 vær stolt af dig selv, kan se hvor smilende og glad et barn din datter er, og hvor smukt et forhold i har til hinanden! Håber jeg kommer til at få det samme med min 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Jeg er SÅ enig! Hvorfor er det “normalt” at vi synes de yngste og mest sårbare skal sove alene i deres egne værelser mens mor og far skal ligge sammen! Det er da så ulogisk! Min søn sov “i midten” til han var 10 og han er idag en selvstændig ung mand på 15, som bestemt ikke har “taget skade”.. Men kors hvor måtte jeg også høre på forargede kommentarer. Jeg ammede ham så oven i købet til han var næsten 2 år, så “den var da helt gal”:-) De andre i min mødregruppe syntes det var decideret ulækkert, kunne jeg tydeligt fornemme på dem. Men det er det mest naturlige i hele verden og det er nu altså engang det brysterne er der for!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elizabeth

  Du er så sej og omsorgsfuld ❤️ og det er så dejligt du står frem med den her måde at være Mor (ja, med stort M) på! Ligesom amning skal normaliseres så syntes jeg også det er fedt at bryde “tremmesengs”kulturen og turde have sit barn tæt uden fare for andres fordomme 🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et dejligt indlæg. Der er ikke noget bedre end at sove sammen med børnene. Det giver børnene tryghed og jeg synes faktisk også det gav mig en tryghed.
  Det er med at STOR NYDE dem imens de er små – Mine drenge er teenager nu, og har ikke det samme behov for mig mere.
  Nyd din skønne pige alt det du kan og sov sammen med hende så længe i føler for det.
  Kh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrina

  Hvor er det dejligt at læse! Har gjort præcist som dig! Ammet indtil de ikke ville mere af sig selv. Og ja vi samsover også stadig. Mine børn og jeg. Det er det bedste! ❤ Du er vel nok en kærlig mor! Kram herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, du er bare så sød Amalie 😍 og jeg synes du skal amme så længe du og din smukke pige har lyst! Alt den kærlighed!

  Jeg har selv en lille fyr på 8,5 mdr og jeg kunne desværre ikke amme – men det er så fantastisk at være mor!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk læsning. Vi har det på samme måde med vores lille søn på 13 måneder. Amning og samsovning er det bedste i hele verden. Du lyder som en fantastisk mor ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tille

  Årh. Det lyder bare så fantastisk. Jeg er selv glad og stolt over at jeg har ammet mine børn til de var 14 mdr og har samsovet med dem længe. Jeg har respekt for at andre vælger at gøre tingene anderledes og forventer også at andre har respekt for min måde at gøre det på. Vi er alle forskellige og det skal ingen se skævt til. Dejligt at læse dit indslag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Du skrev lige der, præcis hvordan jeg er som mor med min datter på 15 mdr. TAK Amalie ❤️ Dejligt at jeg ikke er alene om at jeg ammer, sover med og elsker min datter uendeligt højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Tak for et fantastisk indlæg Amalie! Rigtig vigtig emne at bring op og så skønt at du deler dine erfaringer og holdninger, tror og håber at det vil smitte af på mange. Man kan kun blive glad i låget af alle de skønne billeder du ligger ud på din insta profil af din smukke datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Amalie,

  Jeg har altid haft en særlig kærlighed til dig og din naturlighed, umiddelbarhed og følsomhed. Jeg har moret mig over dine talemåder, når tungen er løbet af med dig, eller hvad der nu er løbet af med hvad.

  Du er blevet kaldt dum, dum og dum. Igen og igen. Ved du hvad? Mange kvinder sidder med deres lange universitetsuddannelser og føler sig enormt kloge. Lige indtil de får en baby. Man kan ikke opfostre et barn med hovedet. Det kan man med hjertet og med en adgang til det aller mest umiddelbare. Kærligheden. Og den kan du føle og den tør du lytte til. Det er så stærkt, i en Verden, hvor vi får at vide, at vi skal rette ind og gøre det fornuftige. Babyer er ligeglad med hvad der er fornuftigt. Babyer kommer til verden med en urgammel sandhed, men meget få kvinder i dag tør lytte til den vej barnet viser. Men det tør du.

  Du er en stærk mor. En stærk kvinde. Og det er så stort at du deler og står ved dig selv.

  Jeg håber at mange kan mærke det rigtige i det du gør indeni dem selv. Og tør gå samme vej.

  De bedste hilsener fra
  Nynne ( http://www.verdenvedsidenaf.dk )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sikke et dejligt indlæg. Jeg er enig med alt du skriver. Sikke en dejlig og kærlig mor du er. ❤️
  Også god uge til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • da jeg fødte vores 2. Søb for 2 år og en uge siden, have jeg ikke forventet at jeg skulle amme en tumling, men ikke desto mindre ammer jeg lige pr 2 børn … vores søn på 2 år og 1 uge og vores 3. Søn på 7 måneder.
  Nå ja, så sover vi også sammen – alle 5. Far, mor og de tre drenge – og vores hund.
  Jeg blander mig ikke i andres tilgang og respekterer andres valg, og derfor forventer jeg også, at få den samme respekt tilbage – enige eller ej. Vi gør, hvad, der virker for os, hvad vi mener er det bedste for vores familie, om andre spejler sig eller tager afstand fra vores valg – der bestemmer de selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Amalie 😊 Når jeg læser dit indlæg, er det nærmest som at læse min egen ‘undskyldning’ for hvordan jeg håndtere amning, samsovning og nærvær med min datter på 9 mdr. Synes alle omkring mig, har utrolig travlt med at få vores datter i egen seng, samt at det hele er gået fra “ehhh, hvor er det flot du stadig har mælk nok” til ” ammer du hende stadig???” Jeg elsker og amme min datter, af den simple årsag, hun elsker det! Jeg har dog et spørgsmål til dig. Når du er ude iaften timerne, hvordan får vedkommende der har Jose, hende så til og sove? Selv har jeg kun været ude få gange, og det er ikke gået fantastisk! Hvilket selvfølgelig gør jeg ikke slapper helt af med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Kære Amalie <3 Det rører mig dybt at læse, hvordan du har udviklet dig som mor og den kæmpe kærlighed du har til din datter.
  Hvor er det fedt at en kendt person som dig fortæller åbent om både amning og samsovning,2 meget naturlige dele af et forældresamarbejde, men også to ting, som mange ved meget lidt om og nogle har fordomme imod. Fedt, at du bruger din stemme til at fortælle om dette og forhåbentlig inspirerer andre <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carrie

  Åh for pokker altså, Amalie. Er lige ved at tude, når jeg læser denne post. Kærligheden stråler bare ud af alt du skriver. Du er en helt fantastisk mor! Josephine er simpelthen så heldig ❤️👏🏼 Uendelig respekt herfra ✌🏼💪🏼⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ej hvor er det fantastisk at se ❤️ Går du stadig hjemme med hende? Hvis ja hvor længe tænker du at du vil det? Knus mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Amalie, du gør det helt rigtige for din datter. Bliv du bare ved! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Fantastisk indlæg og dejligt du støtter op om at normlisere amning og langtidsamning 😍😍 jeg møder til fordømmende blikke når jeg “stadig” ammer min datter og fortæller vi samsover, hun er lige er par dage yngre end din Josefine:)
  jeg elsker at amme, min Aiya Nova elsker det og her bestemmer hun også hvornår amning og samsovning stopper 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Sikke et dejligt indlæg! Min søn på 11 måneder bliver også stadig ammet og jeg har heller ikke i sinde at stoppe lige nu. Synes det giver så meget nærhed og tryghed for os begge to ❤️
  (Vi samsover i øvrigt også til stor forbavselse for de fleste)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Dejlig læsning ❤️
  Sikke nogle dejlige valg du tager (eller nærmere du og Josephine tager), der er ikke noget at sige til at hun virker som en utrolig glad og tryg lille pige ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FORSIDE FRUER SÆSON 2.