Perfekt til mit hår!

Min beslutning om donorbarn.

Hej alle,

Der var sikkert en del af jer, som så med i gårdagens forside-fruer på TV3.  Vil gerne først og fremmest have lov til at sige tak for de flotte seertal som tikker ind hver eneste torsdag. Det er dejligt at der er så mange interesserede som følger med i vores liv. Jeg ved også at når jeg siger tak, så siger jeg tak på de andre pigers vegne. Det er virkelig et kæmpe cadeau. Så tak.

Donorbarn.

Jeg fortalte jo lidt om det igår, og selvfølgelige kunne jeg bruge en del timer på at fortælle om mine tanker, følelser,  og hvordan jeg egentlig har det, men ikke alt kommer med på tv og derfor lader det også seerne med nogen uforklarede spørsmål, eller en del interesse bag ens valg, så derfor vil jeg gerne have lov til at fortælle lidt om valget, og hvorfor. Det skal lige sættes på plads at jeg ALDRIG vil have et barn til hver en pris ” koste hvad det vil”- SOM pressen skriver. Når noget så vigtig som et barn kommer på tale er jeg meget grundig,  for hvis nogen ved hvad det vil sige at gå igennem en graviditet, fødsel og opdrage et barn, ja så er det mig :-)) og ganske rigtig, er jeg god til det, og jeg elsker det.

Den perfekte drøm. 

Jeg tror  at jeg ligesom så mange andre kvinder har en drøm om et hus, have, mand og en masse dejlige børn. Desværre er det ikke altid sådan det ender, men fordi at jeg ikke fik det, så skal det ikke stoppe mine drømme. Ingen skal stoppe mine drømme. Jeg kan da stadig få alle de ting selvom jeg ikke har en mand? Jeg er stadig ung, vil mange sikkert tænke, og det ganske rigtig. Jeg var også ung da jeg blev gravid. Kun 24 år. Da mit stjerne barn kom til verdenen og var 1 måned gammel da blev jeg kun 25 år. Nu fylder jeg 27 år lige om lidt. Og STADIGVÆK ung, men min lille pige bliver 2 år og jeg vil gerne have at hun skal have en stor familie med søskende. Tankerne er så: Hva så hvis jeg først møder en om 5 år? Så er jeg 32 år og så skal man jo liiiiiige lære hinanden at kende, giftes, finde hus, nyde hinanden ( osv ). Der er mange ting som skal ”falde rigtig sammen”og gøres rigtig og vil jeg så vente på det eller vil jeg forfølge mine egne drømme om at få en større familie? Få et hus? Leve som single? Få familieforøgelse?  For hvis man altid skal gøre tingene ”ordentlig” og vente på det rigtige tidspunkt, SÅ KAN MAN risikere at ” det” rigtige tidspunkt aldrig kom. Jeg vil ikke spilde dette fantastiske liv som er givet til mig. Spørsmålet er så hvornår indser man det? Efter 2 år? Efter 5 år? Giver man det mere tid fordi MAN VIL have det eller venter man 20 år? Tik tak. Tiden går, hvertfald i mit liv og jeg vil ikke spilde min tid, VORES TID. Jeg vil leve, jeg vil have børn, jeg vil elske, jeg vil elskes, jeg vil grine, jeg vil ikke fortryde, jeg vil spise god mad, jeg vil rejse med mine børn, jeg vil give OS oplevelser, jeg vil have en familie, min egen familie.  jeg vil være lykkelig( OG hvornår er man det)? Ja det er jo individuelt ) og det er også derfor man skal passe på med at dømme andre- for husk,  vi ikke enes, vi har forskellige måder at blive lykkelige på. Jeg ved hvertfald én ting, og det er at min lille pige, min højt elskede lille datter gør mig lykkelig. Hun får mig til at føle jeg lever. Hun gør mig til et bedre menneske, hver eneste dag. Den største gave jeg kunne give hende ville være en søster eller bror. Et donorbarn eller med en mand, det må tiden vise..  Og husk nu, fordi man går den ene retning i livet så betyder det ikke, at der åbner sig nye veje  og måske ender stikmodsat. You never know, og det er det som er så fantastisk ved livet.

Hilsen en eventyrlystkvinde, som elsker livet

img_0594

<3

Amalie

15 kommentarer

 • Sabrina

  DU er så hjertevarmt et menneske ( tænk at sige det om en man ikke kender – har været til EN fest med dig for mange mange år siden faktisk) når men, du har så evigt ret! Det er fantastisk, at du bare nyder livet og følger DINE drømme, det kunne andre lære en masse af! Bliv du endelig ved med at fortsætte livet, med at forfølge dine drømme, og josephines med! Når man smiler er glad og gør som man har LYST til, så bliver livet en dans på roser! Og børn er da bare livets største gave !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej
  Vil bare sige at det er så skønt at følge dig og din skønne datter og hvor er du en god mor, jeg er selv mor til et donor barn på 3 år og det er den bedste beslutning jeg har taget ❤️ Så jeg vil bare sige til dig følg dit hjerte😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg er helt med på den kæmpe beslutning det er at tage valget om et donorbarn. Jeg har dog aldrig prøvet det, men selv med 2 forældre kan det være en stor beslutning at bage en baby. Jeg synes det er stærkt. Mega stærkt. Og du ligner (ihvertfald på de sociale medier) én som stråler i rollen som MOR… Der er så mange i dagens Danmark som får donorbørn, så hvis nogle dømmer dig fordi du vælger den vej, så dømmer de rigtig mange mennesker i dagens Danmark.. Anyway. Jeg synes du er sej.!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg er helt med på den kæmpe beslutning det er at tage valget om et donorbarn. Jeg har dog aldrig prøvet det, men selv med 2 forældre kan det være en stor beslutning at bage en baby. Jeg synes det er stærkt. Mega stærkt. Og du ligner (ihvertfald på de sociale medier) én som stråler i rollen som MOR… Der er så mange i dagens Danmark som får donorbørn,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • D.

  Hej Amalie
  Jeg vil lige give en besked, som vedrører valg af donorsæd, såfremt det er den vej, du vil gå. Og by the way, jeg synes dit valg skal respekteres fuldt og helt og kan sagtens forstå dine overvejelser! MEN det jeg vil sige er: Betal det, det koster, at få sæd fra en person, hvis IQ og andre baggrundsvariable er kendt. Jeg arbejder til daglig i en dansk kommunes PPR som skolepsykolog og for tiden ser man en kæmpestor stigning af børn, skabt af donorsæd, som er retarderede eller har andre psykiske lidelser, som ikke kan tilskrives moderen. Det er noget af et boom og fællesnævneren er, at sæden er købt steder, hvor køber (dvs kommende mor) ikke får noget at vide omkring generel IQ, uddannelsesniveau mm. Jeg vil bare sige det, da jeg arbejder med omkostningerne af “bare” at vælge donorsæd det første og “bedste” sted. Pøj pøj med dine beslutninger 🙂 Ønsker dig al god vind. Kh D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Du så sej 👌🏻 Følger så meget dine tanker.. skal til samtale ved min læge næste måned, har taget samme beslutning. Er 32 år har ingen børn og vil have den oplevelse iy livet. Held og lykke håbet dit forløb bliver nemt og det går stærkt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej Amalie
  Jeg er selv enlig mor til et donor barn, den mest fantastiske lille pige på snart 3 år. Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget, og en beslutning baseret på mange processer og overvejelser. Du er meget velkommen til at spørge ind til os, hvis du har behov og lyst til det. Kærlige tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Du er så skønt et menneske og har den dejligste datter, smuk som sin mor:-)
  Min datter ønsker sig også et donarbarn.
  Og hvor har du ret med at livet ikke altid går som fordommenes trommer slår!
  Livet er som vi skaber det og du kan jo skabe dit eget lille paradis, som er godt for dig og dit/dine børn:-)
  God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Hatten af til dig Amalie! Det er virkelig et fint indlæg du har lavet, og det giver en noget at tænke over! Kæmpe respekt for at du ikke behøver at være ligesom alle andre, og går lige derhen, hvor det passer dig! Jeg synes personligt, at et donorbarn lyder til at være det helt rette for dig, og så kan manden i dit liv bare komme når det passer ham.
  Held og lykke med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg synes at du har den HELT rette indstilling til livet. Pyt med hvad andre mener og tænker.
  Jeg håber at du får den familie du drømmer om, på den ene eller anden måde 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Du er fantastisk! Dine børn er heldige at have dig som mor uanset med hvem eller hvordan de kommer til verden <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Lønborg Knudsen

  Kære Amalie og smukke José 😍😍
  Kun dig alene, kan beslutte, hvad du vil med DIT liv 💪💪
  Har fulgt dig i alle årene, og må sige : Hold da op, du gør det godt ( især som alene-mor) 👍👍mange kunne lære at være, positive og lykkelige, over det man har . Og du er altid så glad og positiv. ..selvom du også har øv-dage😉THUMPS UP 👍 for det.
  Glæder mig til at følge dit valg , og kan kun bakke dig op 😉💪😍
  Din lille Prinsesse, skal da klart have søskende ❤❤❤❤og når muligheden er, der for en bebs …uanset måden 😊😊så gør du det …og FUCK JANTELOVEN og andre
  ” bedrevidende ” ….du gør det godt …så det klarer du ( og med din familie ) 🙌🙌
  Ønsker alt godt og luk “øjne/ører” 👀👂for dumme kommentarer og bedrevidende People 😉💋💋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosie

  Min vidunderlige datter på 2 år er donorbarn 😍 overhør alle andres meninger og fordomme, og gør hvad du føler er rigtig, det er dit liv og din beslutning! Et donorbarn kommer til verden med kun 1 forældre, tilgengæld er det 100% ønsket og elsket, og der er ikke en masse problemer fra et evt brud mellem 2 forældre, svigt og lign. Du er i forvejen ( på nuværende tidspunkt) alenemor og ved hvad det indebærer, om du har 1 eller 2 børn, vil for dig ikke gøre den store forskel, men tilgengæld give endnu større lykke for din lille familie ❤️ Spring ud i det, så din Jose kan få en jævnaldrende søskende 😉🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Jakobsen

  Det er så mega sejt, at du går efter dine drømme og ikke lader dig stoppe af, hvordan nogle mennesker synes det burde være. Det er DIT og din datters liv og det er jer der skal leve det, kun i ved hvad der er bedst for jer, og jeg kan virkelig godt forstå at du gerne vil give hende søskende. Hvem vil ikke giverne give sine børn det 😍 fedt at du ikke lader dig begrænse, bare fordi du ikke har en mand! Det er så sejt! Al mulig held, lykke og kærlighed fra en skruk 25-årig med en datter der snart bliver 2 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Du er skøn.
  Min situation er en helt anden end din, men jeg har alligevel lidt erfaring med emnet. Min ekskæreste og hans bror var donerbarn. Deres møderne var lesbiske, men ønskede stadig at bære graviditeten selv.
  Jeg synes, at det er fantastisk, at vi idag har alle de muligheder her. Man hører mange sige, at det er synd for donerbørnene, at de ikke ved hvor, at de kommer fra. Men donere er heldigvis tjekket i hovede og røv, så på trods af uvisheden, så kommer de aldrig fra noget helt skidt. Og ved vi i øvrigt selv hvor, at vi kommer fra bare fordi, at vi har et forhold til eller måske bare ansigt på en forældre.
  Nogle mennesker er skabt til at være mor, og det er du bestemt Amalie. Al held og lykke til din familie. Hvad end du vælger, så skal du nok blive lykkelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perfekt til mit hår!